Ortodoncia

L’ortodòncia és l’especialitat de l’odontologia que s’ocupa del diagnòstic, prevenció i tractament de les malposicions dentàries i deformitats dels maxil·lars. Té com a objectiu aconseguir estabilitat en l’oclusió, una correcta funció i salut bucodental així com una adequada estètica, tant dental com facial. És important tenir unes dents correctament col·locats en les arcades dentàries, alineats i anivellats per aconseguir una bona salut bucal.

Són moltes les patologies que es desenvolupen o s’agreugen per tenir problemes de malposició o de malaoclusión. Unes dents drets milloren la salut dental, estètica, autoestima del pacient, protecció articular i milloren el raspallat dental.

L’ortodòncia dóna excel·lents i estables resultats a llarg termini si es realitza una correcta estabilització. Per a això és necessària la col·laboració del pacient ja que el tractament pot durar mesos i precisar d’un nombre considerable de visites. A més, és fonamental que les dents i les genives estiguin sans en tot el procés.

A la Clínica deDents oferim totes les tècniques d’ortodòncia que existeixen en l’actualitat.

 

Ortodòncia Estàndar

És el mètode tradicional amb brackets metàl·lics.

ortodoncia_1

Ortodòncia Estètica

És el mètode tradicional amb brackets estètics de ceràmica que pràcticament no es veuen.

ortodoncia_2

Ortodòncia Invisible

És una tècnica ortodóntica que permet als pacients millorar el seu somriure mitjançant l’ús d’alineadors transparents pràcticament inapreciables a la vista. Cada alineador està fet a la mida del pacient i s’ha d’utilitzar durant 2 setmanes, quan es canviarà a un alineador diferent corresponent a la nova posició de les dents. El nombre d’alineadors utilitzats dependrà de les necessitats de cada cas i es determinaran després d’haver realitzat un estudi. Els avantatges d’aquest sistema són d’una banda el component estètic i per una altra el funcional, atès que ens permet treure’ns l’aparell per menjar i raspallar-nos les dents.

ortodoncia_3

Ortodòncia Lingual

A la Clínica Dedents oferim aquest tipus de tractament, que requereix d’una tècnica més complexa que les anteriors, la qual cosa fa que siguin pocs els centres que la utilitzen. Per a aquesta tècnica s’utilitzen brackets col·locats a la cara interna de les dents. Atès que els aparells es col·loquen de tal manera, tot just poden veure sent també més estètic.

ortodoncia_4

Preguntes sobre el tractament d’ortodòncia

  1. Es pot realitzar un tractament d’ortodòncia a qualsevol edat?

Sí, l’ortodòncia pot realitzar-se independentment de l’edat del pacient. El procés biològic que es produeix en moure les dents és igual en nens que en adults, així que mai és tard per moure les teves dents.

  1. És adequada l’ortodòncia per als adults?

Sí. L’ortodòncia és necessària per corregir el progressiu deteriorament de la dentadura i allargar la seva desitjable existència.

  1. Per què és important realitzar-se un tractament d’ortodòncia?
    Les dents torts i en mala posició són difícils de netejar i mantenir amb bona salut. Això pot contribuir a l’aparició de càries, malaltia periodontal i pèrdua de dents.
  2. Per què es necessita portar aparells retenidors després del tractament?

Una vegada que els aparells són retirats de la boca, les dents podrien tornar a la posició inicial si no fossin estabilitzats. Els retenidors produeixen aquesta estabilització. Estan dissenyats per mantenir les dents en la seva posició correcta ideal, fins que els ossos i les genives s’adapten als canvis produïts pel tractament. Usar els aparells retenidors seguint les instruccions de l’especialista és la millor manera d’assegurar que el somriure assolida després del tractament durarà tota la vida.