Entrevista a la Dra. Morera: «A Dedents sóm capaços de canviar la imatge dels nostres pacients no només posar implants »

LAURA

31 Jan Entrevista a la Dra. Morera: «A Dedents sóm capaços de canviar la imatge dels nostres pacients no només posar implants »

La  Dra. Morera, especialista en Estètica i Rehabilitació Oral a la Clínica Dedents de Girona, aplica les últimes tecnologies per a la rehabilitació oral.

En què consisteix exactament el concepte de canvi d’imatge d’un pacient?

Apliquem la tecnologia digital aplicada a la implantologia. Es tracta d’un nou protocol de treball que ens permet avaluar cada cas amb més detall, diagnosticar amb més precisió i obtenir un resultat final més predictible.

En la societat actual l’estètica és important tant en les relacions personals com professionals. No només per com ens veuen, sinó per com ens sentim amb nosaltres mateixos. L’aparença, com el fet de tenir un bonic somriure, està directament relacionada amb el benestar, la seguretat personal i l’èxit professional. Per això els tractaments d’estètica dental tenen cada cop més demanda.

Per aconseguir això, utilitzem una combinació de fotografies digitals, radiografies, mesuraments específics i aparells de màxima precisió.

Aquest estudis i tècniques on les ha aprés?

Intento estar sempre al dia, la formació de tots els professionals ha de ser constant i aprendre sempre dels altres. Al meu costat tinc un gran especialista, el Dr. Arevalo que treballem colze a colze i per mi és una font d’aprenentatge.

L’últim cas que ens pot explicar en què va consistir?

Cada dia tenim molts casos per sort a Dedents i tots són totalment diferents. La boca d’un pacient mai és igual a la d’un altre i s’han de tenir en compte múltiples variables a l’hora d’enfocar un cas. Vull modificar imatges i rehabilitar boques no només posar implants, i això requereix un treball pre tractament, durant i post tractament.

Us puc explicar un cas que es va fer la setmana passada d’una pacient que presentava uns desgastos molt severs, una periodontitis avançada en alguns sectors, restes radiculars degut a grans càries i pèrdua d’ós en varies zones dels maxil·lars. La pacient presentava una mala oclusió que es va poder corregir al col.locar la pròtesis provisional fixe sobre implants, millorant la seva funció masticatòria.

Aquest procés sembla complex. S’allarga el temps de tractament?

No, al contrari: tota la suma de conceptes, estudis, tecnologia aplicada fan que amb molta seguretat es pugui modificar la imatge en un dia.

La naturalitat d’un somriure no té lloc accidentalment, podem des de modificar la posició de la geniva fins a millorar les proporcions i simetries dentals, o aconseguir un color de dents amb què el pacient se senti còmode.

A més, podem aplicar el resultat d’aquest estudi a qualsevol cirurgia d’implants amb càrrega immediata, ja que la planificació d’aquest protocol és extremadament precisa i els resultats estètics molt predictibles.

Com es capaç de poder cargolar les dents el primer dia?

La tecnologia aplicada a la odontologia a evolucionat molt i sempre vull estar actualitzada. Gràcies a una monitorització de la ostointegració “Penguin de Klocner” ens permet saber l’estabilitat primària dels implants i amb màxima seguretat si els podem carregar el mateix dia amb una pròtesis fixe provisional reduint amb un percentatge molt elevat el risc de fracàs dels implants.

 

Aquest resultats son espectaculars, però son només estètics?

Aquest es l’error principal de la persona que valora un tractament. La odontologia ens serveix primer per curar i rehabilitar una boca per tal d’obtenir una millora en la seva funcionalitat ( mastegar bé els aliments). Això mai es pot perdre de vista i amb base això s’ha evolucionat per aconseguir una seguretat en molts aspectes als pacients, el somriure, el parlar, psicològicament i de forma directe o indirecte sentir-se aprovats per la gent a part de  molt mes segurs.

Cap on encara els seu futur?

Simplement busco  una satisfacció pels meus pacients, i això implica que he de seguir adquirint coneixements en el camí correcte on s’encara la odontologia. Si això ho aconsegueixo, sóc conscient que seguiré canviant, no només rostres, sinó també les vides de moltes persones.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.